GYIK

Kiknek ajánljuk a hajóinkat?

Hajóinkat elsősorban a kényelmes, környezetbarát hajózást szeretőknek ajánljuk, akik szívesen töltik az időt családjukkal, baráti társaságukkal színvonalas körülmények között.

Egy töltés mennyi használati időt jelent?

Ez összetett kérdés, hiszen többek között a sebességtől és a motor típusától is függ. Mindegyik hajótípusnak van egy optimális utazósebessége – ezzel haladva a jármű keveset fogyaszt és elmondható minden modellünkről, hogy akár egész nap, de legalább 8-12 órán keresztül képes haladni.

Hány km/h a hajók utazósebessége?

Ez a típustól és a benne található motortól, illetve akkumulátorok számától függ, de alapvetően 7-12 km/h között van hajóink utazótempója. Ez kevesebb, mint a robbanómotoros yachtok esetében, viszont a WIA modellek speciális kialakításának köszönhetően jóval stabilabban fekszenek a vízen ebben a tempóban.

Mi az akkumulátorok élettartama?

Ez a használatbavételtől is függ, de optimális körülmények között, megfelelő odafigyelés mellett akár 5-7 évig is használhatók.

Hol kapnak helyet az akkumulátorok?

A hajó gyomrában, külön erre kialakított helyen. Így nem vesz el helyet a rakodótérből, más, nem eleve elektromos yachtnak tervezett járművel ellentétben, ráadásul a súlyelosztás miatt komoly stabilitást biztosít a hajónak.

Hány év garancia vonatkozik a yachtokra?

Minden hajónkra 2 év gyártói garanciát adunk, míg az akkumulátorokra 1 év gyártói garancia jár.

Melyik modell a legmegfelelőbb a tavakra?

Minden típusunkat a Balatonra és hasonló, nagyobb méretű tavakra terveztük, így kivétel nélkül mindegyik hajónk tökéletes választás lehet.

Mekkora a hajók merülése?

Átlagban 0.5-0.8 m, ami nagyon kedvező.

Miben jobb egy WIA modell egy olyan sikló testű hajónál, amit utólag szereltek fel elektromos motorral?

A Wiákat arra terveztük, hogy viszonylag alacsony motorteljesítmény mellett is a lehető leghatékonyabban működjenek. Lényegében úszó testek, amelyeknek kialakítása alapvetően eltér a nagy sebességre tervezett siklótestektől. Ebből adódóan stabilitásuk, irányíthatóságuk és a vízvonal alatti ellenálásuk is az elektromos hajtásra lett optimalizálva a siklótestekkel szemben.

Belső égésű motorral is rendelhetőek a hajók?

Egyes típusaink hibrid hajtással is rendelhetők, vagyis a villanymotor mellett diesel motor is helyet kap a motorházban.

Green Yachting Kft.
H-9400 Sopron, Baross u. 5.
Cégjegyzékszám: 08-09-027599
Adószám: 25404322-2-08
Bankszámlaszám: 10404058-50526784-66701001